Finch House

FINCH HOUSE

Jo Cowen Architects were approached to entirely re-build a Victorian terraced house, adding a full basement, rear and side extension, new second floor and full internal re-modelling. The brief was to create a striking and highly usable space for a French family with four children with drawing room, media room, kitchen, dining space, bespoke garden, wine cellar and five double bedrooms and bathrooms.

  • Scope: Full re-build of Victorian house, addition of 1800sqft
    Location: Chelsea, London
    Type: Residential
    Duration: 12 months
    Services: Feasibility to completion
    Status: Completed 2016

We used a combination of timber framed glass partitions and two separate stair cases. The primary stair utilised a new fully turned handrail from ground to second with iron spindles and an oak stair. The stair connecting the kitchen and family room sits beneath a fully glazed side extension bringing light down the glass and bronze stair to the heart of the basement. The master bathroom is entirely clad in a polished plaster with Calcutta bespoke stone sink and ‘Moon rock’ work surfaces.

To discuss a project or find out more about how we can work together, please get in touch.

Address

Jo Cowen Architects
533 King’s Road
London SW10 0TZ
United Kingdom

Lets talk

+44 (0) 207 371 0357

Enquiries

info@jocowenarchitects.com
  • Tell us your name *



  • Enter your email *


  • Enter phone number *


  • Message *