Jose House

SCOPE OF SERVICES: PLANNING, TENDER, CONSTRUCTION AND PROJECT MANAGEMENT
CONSTRUCTION WORKS: FULL REBUILD, REAR AND SIDE EXTENSIONS, FULL BASEMENT AND GARDEN
LOCATION: FULHAM, LONDON
TYPE: PRIVATE HOME
DURATION: 15 MONTHS
STATUS: COMPLETED 2018

Jo Cowen Architects are proud to have completed this ambitious and stylish project on the Alphabet Streets of Fulham. The radical internal remodelling and full subterranean excavation boasts an impressive 5000sqft of living space spanning across four floors.

The tapering end of terrace plot offers a unique opportunity for generous rear and side extensions to its perimeter whilst allowing large light wells to be formed around the front and side bay windows to flood basement rooms with natural light.

This enormous build included re-levelling the split-level floors throughout the house to create a seamless transition from open plan living spaces to the garden and pergola beyond. The interior is finished with a palette of light oak flooring and neutral tones to enhance the bright feel and clean aesthetic; with darker features and glazed screens to frame the muted space. A sculptural staircase adds an element of interest and continuity throughout the house.

The deep grey tones run through out this project from the finish of the kitchen cabinetry (material), and is used on all of the internal doors. Detailing on the doors is traditional which complements the more contemporary elements in the project. The dark grey tones contrast well with the light washed oak flooring, giving a feeling of space and lightness.

generous rear and side extensions to its perimeter whilst allowing large light wells to be formed around the front and side bay windows

This enormous build included re-levelling the split level floors throughout the house to create a seamless transition from open plan living spaces to the garden and pergola beyond. The interior is finished with a palette of light oak flooring and neutral tones to enhance the bright feel and clean aesthetic; with darker features and glazed screens to frame the muted space. A sculptural staircase adds an element of interest and continuity throughout the house.

an impressive 5000sqft of living space spanning across four floors

To discuss a project or find out more about how we can work together, please get in touch.
  • Tell us your name *



  • Enter your email *


  • Enter phone number *


  • Message *