Notting Hill House

SCOPE OF SERVICES: PLANNING, TENDER, CONSTRUCTION
CONSTRUCTION WORKS: FULL REBUILD AND INTERNAL RECONFIGURATION, LGF EXTENSION AND GARDEN WORKS.
LOCATION: NOTTING HILL, LONDON
TYPE: PRIVATE HOME
COMPLETED: 2024

Located in the heart of Notting Hill’s Pembridge Conservation Area, this sophisticated four-bedroom family home has been meticulously refurbished to celebrate the character of its original period detailing whilst also meeting the needs of modern family living.

A highlight of this renovation is the curved, closed string staircase that wraps its way through rationalised floor levels, allowing day light from the rooflight to filter down the circulation spaces and into the entrance hall. A continuous turned timber handrail is mounted on bespoke, forged metal spindles which provide subtle evidence of an artisanal handmade process.

At lower ground floor level,  the principal dining space is framed by a curved, polished plaster ceiling, and a pair of bi fold doors and sliding doors that mirror each other in their refined glazing profiles and detailing. When closed, the slim metal frames allow daylight to reach the deeper areas of the floor plate, but also offer the possibility of being fully opened to unite the entire open plan living spaces and lush garden beyond.

Careful composition of floor levels and planting arrangement in the garden optimises use of the small footprint whilst offering a great setting for hosting and entertaining; featuring excellent bbq facilities, surround sound speakers nestled in planting beds and a stone clad fireplace to gather round.

At ground floor level, materials are warm and sophisticated with a consistent palette that draws the eye to key design features without distraction. A generous living space is tied together with a pair of arabescato corchia stone fireplace surrounds and matching glazed doors which can be fully opened to lead you to the garden level below. Period features were reinstated to preserve the original charm of the building with intricate mouldings, arches and corbels that add a fine layer of ornamentation and interest.

The floors above offer luxurious and comfortable bedrooms, bathroom suites and dressing rooms which are furnished with a high standard of finishes and stunningly crafted bespoke joinery.

This project was a collaboration with a full team of skilled consultants to create an environment that is both functional and beautiful. There is more than meets the eye in this impressive home which embraces a comprehensive AV installation that discretely integrates high performance technology in the walls and ceilings without compromising the architectural detailing and clean aesthetic.

To discuss or find out more about how we can work together, please get in touch.

    • Tell us your name *



    • Enter your email *


    • Enter phone number *


    • Message *